Boeken​

Plan B

Emilia’s lip trilt. Ze rolt de koffer aan de kant en draait zich om. Haar hoofd is leeg. Ze kan niet meer denken. Ze ziet alleen papa’s gezicht voor zich, hoe hij voor niets op haar staat te wachten op Schiphol. Tot zover plan B, denkt ze en ze schudt haar hoofd. 

Net als elk jaar gaat Emilia met haar moeder op familiebezoek in Spanje. Emilia vindt het vreemd dat ze haar winterkleren mee moet nemen, terwijl het in Spanje erg warm is. En waarom mag ze van mama haar vader niet bellen? Als ze na een paar weken terug naar het vliegveld gaan, wacht haar een nare verrassing. Het lijkt erop dat Emilia niet meer naar huis kan.

Hoera! Ik schreef het actieboek voor de bovenbouw van de christelijke kinderboekenweek 2019. Emilia gaat op vakantie, maar… kan ze nog wel terug? Je kunt ‘m hier bestellen of natuurlijk naar de christelijke boekwinkel gaan. Nieuwsgierig? Klik hieronder om te lezen waar dit spannende boek over gaat. Je kunt daar ook het eerste hoofdstuk alvast lezen.

Klik hier om het eerste hoofdstuk te lezen! 

Leeftijd: 9-12 jaar
AVI: E5
Prijs: €5,99

Vast

Stijns vader heeft een nieuwe baan. Nu kunnen ze eindelijk op vakantie, komt er een nieuwe auto en is er geld voor nieuwe voetbalschoenen. Die heeft Stijn ook wel nodig voor het voetbaltoernooi dat hij samen met zijn vrienden regelt. Maar waarom komen zijn vader en moeder niet kijken? Als hij een paar meiden uit zijn klas hoort praten over zijn vader, wordt Stijn woest. Maar hij merkt ook dat er thuis iets aan de hand is. Dan komt zijn vader met een bericht waardoor Stijns wereld op zijn kop komt te staan. Eén ding weet hij zeker: dit mag niemand weten!

 

Mijn tweede boek ‘Vast’ verscheen in 2018 bij uitgeverij Den Hertog. En dankzij alle kinderen die hun stem uitbrachten, won ‘Vast’ de EigenWijsPrijs 2019!

Helaas is dit boek uitverkocht. Wie weet kun je het in de bibliotheek vinden?

Leeftijd: 9-12 jaar
AVI: E5
Prijs: €6,50

Keet!

Keet is 10. ‘Bijna 11!’ zegt ze zelf altijd. Ze heeft zo’n zin in de projectavond op school dat ze bijna niet kan wachten tot het zover is. En nog leuker is dat de buurvrouw een puppy heeft. Die zij mag uitlaten.

Maar verder … is er niets gewoon thuis. Haar zus Ava is ziek. Soms wilde Keet dat ze zelf even ziek kon zijn in plaats van Ava. Maar ze is ook boos. Omdat ze alleen naar de projectavond moet. Omdat papa en mama geen tijd voor haar hebben. Omdat Ava ziek is.

Keet vindt het superstoer als ze een dag met haar broer op pad gaat naar de kazerne. Als ze aan het eind van de dag weer thuiskomen, staat er een ambulance voor de deur …

In 2016 schreef ik mijn eerste kinderboek ‘Keet!’ bij uitgeverij Den Hertog. Je kunt het boek kopen in de christelijke boekhandel of hier bestellen. ‘Keet!’ won de EigenWijsPrijs 2017 en werd genomineerd voor Het Hoogste Woord 2017. Benieuwd waar dit boek over gaat? Klik hieronder om het eerste hoofdstuk te lezen.

Leeftijd: 9-12 jaar
AVI: E5
Prijs: €12,50

Klik hier om het eerste hoofdstuk te lezen!